RUNE SIMMELINK TE GAST BIJ HART VAN TWENTE

Geplaatst: 16-01-2023. Door: Faan.

Buiten het bezoeken van wedstrijden om proberen wij als FCT Eibergen jaarlijks om als vereniging ook maatschappelijk betrokken te zijn bij diverse
initiatieven. Eén van de mooie initiatieven waar wij vorig jaar een donatie aan hebben gedaan is het project Hart van Twente.


Hart van Twente is vorig seizoen gestart onder leiding van Johan Kroeze. Het is een maatschappelijk initiatief van FC Twente, de afdeling Kidsclub & Young Reds. Elke thuiswedstrijd worden er kwetsbare gezinnen uitgenodigd om een wedstrijd bij te komen wonen. Deze keer was Rune Simmelink één van de gelukkigen.


Het gaat hierbij om gezinnen waar bijvoorbeeld kinderen wonen met kanker, een geboren hartafwijking, een spierziekte et cetera. Voor hen zijn er per keer vijftig stoeltjes beschikbaar. Ook broertjes en zusjes die vaak in de schaduw staan worden uitgenodigd.


Een uur voor de wedstrijd is men welkom in de bijbehorende skybox. Daar is niet alleen voor allerlei vormen van vermaak gezorgd, maar ook een hapje en een drankje zijn onderdeel van het bezoek. Daarnaast worden de kinderen lid gemaakt van de Kidsclub of Young Reds. Dit alles wordt geheel subsidieloos
georganiseerd met behulp van donaties vanuit het bedrijfsleven en diverse supportersverenigingen.


In onze ogen een geweldig initiatief waar wij dus ook graag een steentje aan wilden bijdragen. Naast onze financiële bijdrage hebben wij ook de kans gekregen om een gezin te verrassen met een bezoek aan de wedstrijd van FC Twente tegen Emmen van 6 januari jongstleden.

Onderstaande reactie hebben wij naar aanleiding van dit bezoek van de familie Simmelink mogen ontvangen. Voor ons een bevestiging dat Hart van Twente
een initiatief is waar onze donatie op de juiste plek is!


“Afgelopen vrijdag zijn we op uitnodiging van de supportersvereniging FCT Eibergen met ons gezin naar FC Twente-Emmen geweest. Een hele leuke ervaring, vooral voor onze kinderen Stan en Rune. Rune had nog nooit een stadion van binnen gezien en hij was dan ook vanaf binnenkomst laaiend enthousiast.


Bij de hoofdingang werden we hartelijk ontvangen door medewerkers van Hart van Twente die ons naar de skybox brachten, waar een oliebol en wat te drinken voor iedereen klaar stond. Er liep tevens een clown rond voor vertier, er was ruimte om te knutselen en voor de fanatieke gamers bestond er zelfs de mogelijkheid om het FIFA-spel te spelen tegen de e-sporter van FC Twente, Milan Looper. Stan greep die kans natuurlijk met beide handen aan. 

Johan Kroeze van de organisatie verzorgde het openingswoord, waarna we plek mochten nemen op de tribune om de wedstrijd te volgen. Rune werd lid gemaakt van de Kidsclub, waarna hem een shawl werd omgehangen. Hij had helemaal geen interesse in de activiteiten binnen, hij moest en zou buiten op de tribune zitten. 


Vanaf het eerste fluitsignaal werd juichend van enthousiasme de wedstrijd gevolgd. Best knap voor een 7-jarige, hij heeft het echt de hele wedstrijd volgehouden! In de rust werden we naar binnen geroepen, waarna we iets lekkers te snacken kregen.


Na de wedstrijd was er ter afsluiting nog wat te drinken. Het was een geslaagde avond! Met een kind in een rolstoel is een uitje met het gezin niet altijd zo vanzelfsprekend. We willen jullie daarom bedanken voor deze gelegenheid.”

Onze Sponsoren

RUNE SIMMELINK TE GAST BIJ HART VAN TWENTE
Schuiven naar boven