R.D.V.R. GOES FLORENCE

Geplaatst: 25-08-2022. Door: Toef.

Na jaren van behelpen met trainingskampen in de winter kon de, bijna voltallige, reisvereniging weer op pad. Om de drukte voor te zijn om half vijf ‘s morgens vertrokken uit ons mooie dorp, zes man uit Eibergen en eentje uit Markelo.

Ruim op tijd aangekomen, ingecheckt op het vliegveld Düsseldorf en met een overstap in München kwamen we net na het vliegtuig met de spelers aan in het warme Florence. Rustig, vanwege de hitte, het vliegtuig verlaten en op zoek naar een taxi. Gelukkig stond er al een 9-persoonsbusje klaar dat ons vlot naar het hotel bracht.

Onze medereiziger uit Markelo, al jaren vaste reisgenoot, had een prima hotel geregeld met alles op loop afstand (met name de pub). Tasje op de kamer en eerst maar even wat eten, drinken en cultuur snuiven. Later een bezoekje gebracht aan de Ierse pub en aan het einde avond/begin nacht het bed opgezocht. In al die smalle straatjes en een niet-alledaagse ingang van het hotel voor enkelen onder ons een hele uitdaging.

Wedstrijddag, uiteraard moesten we onder leiding van onze bevlogen stadsgids eerst de stad door om alle oude gebouwen en bijbehorende beelden te bekijken. Was nog een hele tour aangezien er een hevig noodweer los barstte boven de stad (later van medesupporters gehoord dat het zo hevig was dat vliegtuigen moesten uitwijken naar ander plaatsen).

Na het nodige bier en pasta zochten we aan het begin van de avond maar eens de pendelbus op. We waren aan de late kant waardoor die dingen waarschijnlijk al niet meer reden. Maar als de nood hoog is, is de redding nabij. Uit een stadsbus klonk geschreeuw van de jongens uit Holten. Door in de deurgang te gaan staan kon de bus niet weg tot wij ook binnen waren.

Uiteindelijk waren we ruim op tijd en zagen we onze club in de eerste helft stuntelen. Gelukkig werd het in de tweede helft hersteld en
kwam er een uitslag waar we nog iets mee kunnen. Na de wedstrijd wél met de pendelbus, als haringen in een ton, terug naar het centrum.

Vrijdag onze laatste dag in Florence. We kregen toen nog een tegenslag te verwerken. Onze gids had een bezoek aan de botanische tuinen
gepland, alleen bleken deze gesloten. Einde middag richting vliegveld en via München en Düsseldorf rond middernacht weer in Eibergen.

Op naar hopelijk de volgende ronde!

R.D.V.R.

Nog even een kleine toevoeging. Op enkele sites werd melding gemaakt van meerdere neergestoken fans die met ambulances waren afgevoerd. Dit bericht bleek bij navraag van onder anderen De Twentsche Courant totaal niet te kloppen. Jammer, want door dit soort pulp maakt het thuisfront zich onnodig ongerust.

Onze Sponsoren

R.D.V.R. GOES FLORENCE
Schuiven naar boven