"FC TWENTE IS EEN STUK DICHTERBIJ".

Geplaatst: 1-11-2021.

Diverse fanartikelen uitverkocht, een geslaagde loterij en een heel stel nieuwe leden er bij voor de Kidsclub van FC Twente: het Halloweekend werd voor FCT Eibergen een groot succes.

Met de Fanmobiel van Twente en een kraam van de Kidsclub was onze vereniging op zaterdag en zondag op de warenmarkt c.q. braderie vertegenwoordigd.

Op zondag rond het middaguur wordt op de Brink de ‘mobiel’ door Ary Klein Gunnewiek en Martijn Temmink bemand. Het is op dat moment nog vrij rustig op straat. Beiden zijn echter al dik tevreden over de aanloop, mede omdat ook een dag eerder al heel wat fanspulletjes zijn verkocht. “Behoorlijk veel ja”, merkt Ary op. “De paraplu’s zijn zelfs allemaal al uitverkocht.”

In hun tijdelijke behuizing kan allerhande fanmateriaal worden verkregen zoals caps, autostickers, bidons en wedstrijdshirts, zowel van dit seizoen als van het seizoen 2020-2021. “Die van vorig seizoen kosten maar twintig euro”, merkt Martijn op. Tegelijkertijd deelt Ary een gratis teamaffiche van de selectie van Twente uit aan een jongen, die er apetrots mee wegloopt.

Even verderop bevindt zich de stand van de Kidsclub. Coördinator namens FC Twente is Johan Kroeze, die op dat moment samen met Martijn Bakker voor de ‘bemanning’ zorgt. “We hebben op dit moment 11.500 leden”, merkt Kroeze niet zonder trots op. “ Allemaal kinderen van tussen de 6 en 12 jaar. Voor de oudere kinderen tot 18 jaar hebben we de Young Reds.”

De club voor de jongste generatie is een heel actieve. “We organiseren echt van alles. Bij thuiswedstrijden zijn er per keer zo’n 100 kinderen actief. Die hebben allerlei verschillende taken.” Verder houdt de Kidsclub een jaarlijks sinterklaasfeest, persconferenties waarbij de kinderen achter de perstafel mogen plaatsnemen, meet and greet ontmoetingen met de spelers en nog veel meer activiteiten. Kroeze: “Ook in de schoolvakanties doen we van alles en nog wat.”

Op dat moment komt de Eibergse Maaike Wevers nieuwsgierig naar de kraam toe. Ze is vergezeld van haar kinderen Lucas (9) en Yfke (11), terwijl even later ook haar partner zich komt melden. Kroeze geeft haar meteen uitleg over de Kidsclub. Niet zonder reden, want Lucas is een echte voetbalfan.

Het aanmeldingsformulier voor de jongste supporters van FC Twente komt er dan ook vlot aan te pas. En dat is best bijzonder, want eigenlijk is Lucas fan van PSV. Moeder Maaike kan er wel om lachen. “Ach, hij switcht soms heel snel.” Ze is eigenlijk heel blij dat haar zoon zich nu aanmeldt bij de club voor kinderen. “FC Twente is een stuk dichterbij!”

Intussen wordt Lucas de gelukkige bezitter van een gloednieuwe clubbal en een prachtige shawl van Twente. Het contributiegeld is zo al weer snel terugverdiend.

Onze Sponsoren

“FC TWENTE IS EEN STUK DICHTERBIJ”
Schuiven naar boven